Във всички времена и епохи е имало хора, които се стремели

...
Във всички времена и епохи е имало хора, които се стремели
Коментари Харесай

Ето възможно най-нелепите диети

Във всички времена и столетия е имало хора, които се стремели да отслабнат – и постоянно избирали необикновени способи за това. Предупреждаваме, че някои от тези начини са рискови и не би трябвало да се употребяват!

1. Оцетна диета. Измислена от великия британски стихотворец лорд Байрон, тя насмалко не умъртвила цяло потомство художници и литератори. Байрон доста се страхувал от напълняване и положил огромни старания, с цел да го предотврати. Докато учел в Кеймбридж, той се ограничавал с бисквитки и газирана вода или просто картофи, потопени в оцет. През целия си живот поетът се придържа към строги диети и пиел вода с оцет. Най-лошото било, че Байрон имал огромно въздействие върху своето потомство, обхванато от течението в изкуството, наречено по-късно „ британски романтизъм “. За да придобият стилния тогава мъченически блед тип, младите художници, поети и писатели се наливали с вода и оцет. Трагичната последица била, че не всички оживели

2. Арсенова диета. Идеята да ядете каквото желаете, до момента в който отслабвате, постоянно е била изкушаваща, а търговията със специфични хапчета за намаляване - печеливш бизнес. 19-ти век не е изключение. Но тогава препаратите съдържали опасни съставки – арсен и стрихнин, препоръчвани като „ метаболитни ускорители “. Въпреки, че хапчетата съдържали единствено малко количество отрова, по този начин или другояче, били рискови. Освен това, като се има поради, че дамите, в опитите си да отслабнат, като нищо можели да решат да пият по няколко порции едновременно, „ лекарството “ ставало напряко оръдие на ликвидиране.

3. Протеинова диета. Английският дърводелец Уилям Бантинг имал доста огромен проблем с наднорменото тегло. На 60-годишна възраст той най-сетне намерил „ своята “ диета – с ниско наличие на въглехидрати. В менюто са най-вече белтъчни (протеинови) храни. Така човек отслабва, без да страда от апетит. Бантинг разгласил листовка и имал огромен триумф. С тази диета може да се отслабне, само че е нездравословна за хора с хронични бъбречни болести.

4. Антисексуална диета. Идеята за връзка сред храната и морала е много остаряла. През 1830-те години американският просветител Силвестър Греъм се загрижил за казуса с несъразмерната полова интензивност на съгражданите си. Той решил, че мазните храни провокират полови пориви. Греъм създал диета със зърнени храни, плодове и зеленчуци, само че без месо и подправки. Хиляди хора го подкрепили. Свещеникът даже създал собствен личен самун – и концепцията станала печеливша.

5. Винена диета. Една от най-ранните книги за диети - „ Изкуството да живееш дълго “ на Луиджи Корнаро, датира от 1558 година Той лимитирал приема на храна до 400 грама дневно, а по-късно – единствено до 1 яйце. Но си разрешавал по 500 грама вино. Дали поради диетата или не, само че Луиджи живял до 98 години.

6. Диета „ Спящата хубавица “. Ето една диета за същински мързеливи хора! Не е нужно да полагате никакви старания. Това е основно изискване в диетата на спящата хубавица. Нейната теоретична режисура е елементарна и ясна: в случай че спите, не можете да ядете. Следователно, с цел да отслабнете, спете колкото се може повече!
4 диети, за които е потвърдено, че работят
Обикновено лекарите и учените са скептични във връзка с диетите, считайки ги за не доста ефикасни, а от време на време и за рисков метод за...
Прочети повече
Внимание! Статията има единствено осведомителен темперамент и не трябва да се употребява като управление за диагностициране или самолечение. Консултирайте се с доктор!

 

 

 

 
Ирина Атанасова: Разделното хранене е пътят към положителната физическа форма
В разгара на летния сезон беседваме с персоналния треньор и специалист в разделното хранене Ирина Атанасова, която дава скъпи съвет...
Прочети повече
 

 

 

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР